kontakta oss för tips och bästa priser
 
WEBBDESIGN
WEBBSKOLA
GRATIS PROGRAM
SCRIPTS
TJÄNA PENGAR
ALLT TILL DIN HEMSIDA - WEBB SKOLA - SCRIPTS - GRATISPROGRAM
© Copyright 2013 Lars Holstensson Created & Supplied by: Lars Holstensson
     
WEBBSKOLA

HTML på Svenska
A
pril system design

Webb & Mediakurser
------------
HTML Nybörjarguide
Omids nybörjarkurser
Passagen HTML-verkstad
Länkar om HTML

Marknadsföring
Sökmotoroptimering
Scripts
ShareWare
FreeWare
 
Webb Programmering
KONTAKTA OSS

Om ni undrar över något, har tips på andra bra länkar, annonsering m.m.
Välkommen att kontakta oss

 


Att skapa en egen hemsida kan, för många, kännas svårt och varför ska man ha ha en egen hemsida? Självklart så måste du ha ett syfte och målsättning. Det kan handla om att presentera sig själv, marknadsföra en idé, produkt eller åsikt. En hemsida är ett utmärkt och billigt sätt att presentera sina produkter/tjänster i jämförelse med en katalog eller broschyr.

Vill man tjäna pengar på sin hemsida måste man ha klart för sig att den måste marknadsföras i konkurrens med miljoner andra sidor.

Hemsidan www.lahcon.se är vad jag kallar ett privat projekt. LahCon ligger bakom ett antal information och utvecklingsidor. De flesta är gratis att använda. På sikt är tanken att de ska bli en plattform för marknadsföring av våra målgruppers behov av produkter och tjänster.

En webb sida kan finansieras med annonser (banners) eller affiliates. Det finns en mängd företag som vill annonsera med hjälp av vad man kallar affiliat-program. Det innebär att man får betalt när någon klickat på en reklamruta på sidan och sedan utfört ett köp eller förfrågan på den sidan de kommit till.

Nedan kommer jag att ge er en kort vägledning på hur ni med ett antal enkla metoder kan göra en hemsida, hur ni lägger upp den på webben och hur ni marknadsför den. Vägledningen består i att jag rekommenderar länkar till bra sidor som innehåller verktyg och annat som ni behöver.

Du kan också anlita LahCon (för en mindre slant) om du tycker att det i nuläget är alltför komplicerat att utveckla en egen hemsida.

VÄGLEDNING
Steg 1 Börja med att fundera på vad ni vill med sidan och hur den ska se ut. Hämta insperation genom att surfa runt på andras sidor. Är ni helt novis i HTML studera följande sidor:
Omids nybörjarkurser , HTML Nybörjarguide.
Steg 2

När ni har en ide på sidans innehåll är det dags att omsätta dessa idéer till en hemsida.

Steg 3 Innan ni sätter igång behöver ni ett antal program.
Ni behöver inte några dyra program eller avancerad utrustning. Det enda man måste ha är en texteditor och en internetläsare, till exempel Netscape Navigator eller Microsoft Internet Explorer. Internetläsaren har du redan. Vad som återstår är texteditorn. Om du har Windows kan du använda "Anteckningsblocket" (i den engelska versionen heter det "Notepad"). Vad ni också kommer att behöva är ett litet bildbehandlingsprogram ex. Lview och ett filuppladd-ningsprogram ex. Ws-Ftp. Programmen kan hämtas på följande länk http://www.tiger.se/dok/abctext.html
Steg 4

Hur du kodar din hemsida finner du på följande sidor.HTML på Svenska ,April system design , Webb & Mediakurser , ,Webbdesignskolan.

Om du vill bygga sidan visuellt och samtidigt lära dig koderna är Macromedias Dreamveaver den mest använda HTML-editorn, fungerar både för proffs och nybörjare. Läs mer på Webbdesignskolan.

Steg 5 Vad som återstår är att skaffa ett domännamn och hem till din sida. Detta hem består av en dator som alltid är uppkopplad mot Internet, den brukar kallas server eller webbhotell. Det finns många olika varianter på mer eller mindre bra webbhotell att lägga sin hemsida på. Ett exempel på vad som kan skilja dem åt är hur mycket utrymme man fått tillgodo. Detta brukar variera mellan ungefär 5-10 megabyte för gratis hemsideplatser.
Läs mer hur du publicerar din sida på följande länk
Webb & Mediakurser
.

LYCKA TILL!

WEBBVERKTYG
Allt till din webbsida

WEBBHOTELL & DOMÄN

AFFILIATE
ÖVRIG REKLAM